Al een aantal jaar ben ik gefascineerd door getallenstelsels en dan met name door de eenvoudigste het binaire getallenstelsel. 0, 1, 10, 11, 100, 101, etc. Alsof je slechts twee vingers hebt in plaats van 10. Volstrekt voorspelbaar volgens ijzeren regels. Een dans van nullen en enen in een zeer strak ritme. Die dans ben ik ooit gaan visualiseren. En sinds het moment dat ik mocht spelen met een plotter, een computergestuurde tekenmachine, is dit uit de hand gelopen.

Op deze pagina’s vind je de plots die ik gemaakt heb. Je kunt ze kopen, als je dat wil. Stuur me een berichtje en dan regelen we het. Dat kan onder het plaatje van de betreffende plot. Dan regelen we het verder via de mail.

Andere klussen?

De afkorting van deze website, MHMA staat voor Maak Het Met Arjan, de naam voor mijn bedrijfje. Naast vier dagen leraar, ben ik een dag in de week  ZZP-er. Vermoedelijk kan ik van mijn plots niet leven, dus wellicht kan ik wat anders voor u doen. Een vrolijke lezing over Maken in het onderwijs, over hoe gaaf het is om leraar te zijn maar ook hoe fijn het is om dat een dagje niet te zijn, een panel voorzitten of een dag (hoe doe je, dat een dag voorzitten?). Try me. Mailen kan, maar bellen of appen ook: 06-43974482.

Arjan van der Meij

Binaire dans